شناخت انواع سوله و دانستن کاربرد سوله و اینکه اجزای سوله چه ویژگی هایی دارند و پاسخ به سوالات متعدد دیگر را در این مطلب بخوانید.
سوله چیست ؟
در جواب سوال سوله چیست ؟ میتوان گفت که به سازه های فلزی که دارای سقف شیب دار هستند و بر حسب محاسبات فنی خاص به اشکال مختلف تولید می شوند سوله می گویند. انواع سوله ها بر حسب نوع کاربردی که دارند، دارای ابعاد متفاوتی هستند. کاربرد سوله در پوشش دهانه بزرگ و ساختمان های صنعتی است. مانند کارخانه ها، انبارها، آشیانه های هواپیما، تعمیرگاه ها، سالن های ورزشی و…
انواع سوله
سوله ها دارای انواع مختلفی به شرح زیر می باشند:
- سوله تک دهانه به صورت ۸
- سوله دو دهانه یا چند دهانه با ستون مشترک به صورت ۸۸ یا ۸۸۸ یا ۸۸۸۸
- سوله دو دهانه به صورت ۸۸
- سوله مدور
- سوله چند ضلعی
اجزای سوله
اجزای سوله به شرح زیر است:- رفتر یا فریم: شامل تیرها و ستون ها می باشد.
- وال پست: به منظور کاهش بادگیر ستون های اصلی در ابتدا و انتهای سوله قرار می گیرند.
- استرات: برای انتقال نیرو در قاب ها به کار گرفته می شود و به عنوان تکیه گاه جانبی در نظر گرفته می شود.
- مهاربند: برای تحمل فشار و کشش به کار می روند که در دو نوع قائم و افقی طراحی می شوند.
- پرلین: این اجزا به صورت مقطع محوری می باشند و در دو نوع سقفی و دیواری موجود می باشد.
- سینه بند: برای مهار کردن بال فشاری به لایه ها در دو قسمت قاب به کار برده می شوند و از جنس ورق یا نبشی هستند.
- پوشش سقف: پوشش سقف برای جدا سازی محیط ها و انتقال بارها به قسمت های مختلف سازه به کار برده می شوند. انواع پوشش سقف ها عبارتند از پوشش سقف ورق های پلی کربنات، پوشش سقف ساندویچ پانل، پوشش سقف ساخته شده با ورق گالوانیزه و…
- پوشش دیوارها: استفاده از پلی کربنات برای مواقعی که نیاز به نور خورشید است و یا به کار گیری ساندویچ پانل و آجر چینی.
طراحی انواع سوله
برای طراحی سوله متخصصان باید به نکات زیادی توجه کنند که بی توجهی به هریک از این موارد باعث ایجاد خسارت زیادی در سازه می شوند. این نکات عبارتند از:
- بار مرده مثل برف
- بار جرثقیل
- ارتفاع دیوار
- بارهای جانبی مثل زلزله و باد
- ارتفاع دیوار
- دهانه و طول سوله
- درصد شیب سقف
- پوشش سقف و دیوار ها
کاربرد سوله در صنعت
بیشترین کاربرد سوله ها در موارد صنعتی می باشد که با هدف ساخت تولیدی ها و کارخانه های صنعتی صورت می پذیرد. سوله های صنعتی بر اساس موقعیت جغرافیای محل ساخته می شوند، و با توجه به کاربردی که دارند مصالح به کار رفته در انواع سوله و روش ساخت سازه متفاوت می باشد.
کارخانه های سنگین صنعتی، سردخانه های صنعتی، واحد های تولیدی و… از جمله مصارف صنعتی این سازه ها می باشد.
هزینه ساخت انواع سوله
هزینه ساخت سوله یکی از موارد مهمی است که افراد قبل از سفارش آن از شرکت های فعال در زمینه طراحی و ساخت سوله درباره آن سوال کنند.
هزینه پیشنهادی شرکت های مختلف برای ساخت سازه یکسان نیست. اما به طور کلی هزینه آن به عواملی مثل جنس و کیفیت ورق ها، اندازه ابعاد و دهانه سوله، وزن سوله، روش ساخت، پوشش سقف و دیوارهای سوله و … بستگی دارد. در عوامل موثر بر قیمت ساخت انواع سوله ها، وزن سوله بیشترین تاثیر را دارد. برای اینکه شرکت سازنده سوله برآورد دقیقی از هزینه ساخت به شما بدهد. باید دقیقا مشخص کنید که چه سوله ای مد نظر شما است و در چه مجموعه ای میخواهید از آن استفاده کنید.
سپاسگذاریم که با خواندن این مقاله ما را همراهی کردید، اگر سوال و یا پیشنهادی هست از طریق بخش “نظرات” با ما در میان بگذارید. با اشتراک گذاری لینک صفحه در شبکه های اجتماعی، شرکت صنعت سوله علمدار را به دوستان خود معرفی کنید… 🙏