افزایش قیمت آهن همپای دلار

افزایش قیمت آهن همپای دلار

جهش ناگهانی قیمت دلار موجب شد اغلب محصولات فولادی در نخستین روز هفته به طور میانگین حدود ۵۰ الی ۳۰۰ تومان افزایش بیابد، اگرچه غالب این هیجانات بین آهن‌فروشان و تولیدکنندگان مشهود بود و تقاضای قابل ملاحظه‌ای رقم نخورد.

نخستین روز هفته شاهد تکاپو و جنب‌وجوش بازار آهن و فولاد بودیم که از اثرات منفی افزایش دلار تا کانال ۳۶ هزار تومان نشأت می‌گرفت. این تحرکات تقریبا در همه بخش‌های بازار قابل مشاهده بود و عمده مبادی فروش قیمت آهن آلات را افزایش دادند.

بازار ارز نیز همچنان متلاطم بود به طوری که در مدت یک روز قیمت دلار حدود ۱۰۰۰ تومان افزایش داشت، روز شنبه هر دلار در بازار آزاد، در پایان روز حدود ۳۶ هزار و ۱۹۰ تومان به فروش رسید.

تحلیل نوسانات قیمت آهن آلات

نوسانات ناشی از افزایش نرخ دلار در هفته سوم آبان ماه با افزایش قیمت آهن در همه بخش‌ها خود را نمایان کرد، به طوری که قیمت میلگرد آجدار در بیشتر کارخانه‌ها با افزایش ۵۰ الی ۴۰۰ تومانی همراه بود.

براساس آمار بیشتر قیمت‌های پیشنهادی میلگرد آجدار بین ۱۵ هزار و ۵۰۰ الی ۱۶ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام می‌شد؛ کف قیمت میلگرد که تا ۱۵ هزار الی ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومان کاهش یافته بود از روز پنجشنبه بنای افزایش گذاشت و فعلا به رقم ۱۵ هزار و ۳۰۰ الی ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان رسیده است.

نرخ روز نبشی و ناودانی ایرانی و اروپایی جز شرکت‌های ناب تبریز، شکفته و ظهوریان که ثابت بودند در مابقی کارخانه‌ها با افزایش ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومانی اعلام قیمت شدند. قیمت تیرآهن نیز در عمده شرکت‌ها افزایش ۱۰ الی ۹۰ هزار تومانی تجربه کرد اگرچه چند کارخانه هم ثبات قیمت داشتند.

قیمت قوطی پروفیل روز گذشته در عمده مبادی فروش افزایش ۳۰۰ الی ۱۰۰۰ تومانی داشت؛ قیمت انواع لوله‌ها از جمله لوله گازی، لوله مبلی، داربستی و ... نیز به همین میزان افزایش قیمت را تجربه کردند.

براساس آمار از پنجشنبه گذشته تا امروز قیمت قوطی آهن در مقایسه با سایر محصولات فولادی بیشترین افزایش را داشته است به طوری که قوطی پروفیل ضخامت ۲ میلیمتر فولاد مبارکه تا هفته گذشته حدود ۲۲ هزار تومان معامله می‌شد اما همین محصول امروز ۲۲ هزار و ۶۰۰ الی ۲۲ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام می‌شود.

قیمت ورق سیاه در کارخانه فولادمبارکه افزایش ۲۰۰ الی ۵۰۰ تومانی داشت اما در سایر کارخانه‌ها ثابت بود؛ همچنین قیمت ورق گالوانیزه، ورق رنگی و ورق روغنی نیز مانند اغلب مقاطع فولادی افزایش ۲۰۰ تومانی داشت، اما چند کارخانه ورق رنگی از جمله هفت الماس تغییر قیمت نداشتند.

براساس آمار موجود بازار رکودی آهن متأثر از نوسانات افسارگسیخته دلار، در ابتدای روز با اقبال هیجانی تقاضای سرمایه‌ای محدودی مواجه شد اما با افزایش نرخ اهن آلات همین میزان از تقاضا نیز فروکش کرد.

افزایش قیمت آهن همپای دلار

تجربه ثابت کرده افزایش قیمت مانع از خرید سرمایه‌ای می‌شود و به عبارتی خرید سرمایه‌ای به محرکی قوی‌تر نیاز دارد در غیر اینصورت روی قیمتهای جدید مقاومت خواهد کرد، مگر اینکه این روند تحت عوامل محیطی و تأثیرگذار خیلی قوی مانند تداوم تقاضای مصرفی واقعی، استمرار داشته باشد. اما اگر غیر از این باشد به دلیل اینکه بازار خالی از جریان تقاضای مداوم و منظم و نیز هم‌تراز با حجم عرضه است، دوباره از بین خواهد رفت.

گزارش‌ها از بورس کالا حاکی است که روز گذشته حدود ۶۸ هزار و ۷۰۰ تن شمش بلوم عرضه شد که نرخ پایه آن ۱۴ هزار و ۹۶۸ تومان در نظر گرفته شده بود، گویا حدود ۲ هزارتن شمش مبادله شده که معادل ۲/۹ درصد است. از کل محصولات فولادی تنها ۳۰۷ هزار و ۲۲۴ تن به تابلوی معاملات راه پیدا کرد که معادل ۱۹/۱ درصد برآورد شد.